Нови вкусни ястия в менюто на BESO Bar & Dinner

12.05.2025 г.

BESO Bar & Dinner посреща сезона с обновено меню, изпълнено с апетитни изненади и изискани вкусове. Новите предложения са резултат от стремежа към кулинарно съвършенство и желанието да се предложат вкусни ястия, които грабват вниманието още с първата хапка. Ако търсите вкусни летни ястия за споделяне с близки или вкусни ястия за вечеря, които да съчетават лекота и плътност на вкуса, ще ги откриете именно тук – в BESO Bar & Dinner. 

Нови предложения за салати

Ето и новите предложения за салати от BESO Bar & Dinner.  

Вкусни летни ястия със свежи съставки

Салатите в новото меню на BESO отразяват най-доброто от сезона – свежест, цвят и лекота. Печеният патладжан със страчатела и дип от градински домат с чесън, червен лук и пресен босилек е изключителна комбинация от кремообразност и лек пикантен акцент. Това ястие е перфектно за начало на вечерта или за лека вечеря, когато търсите нещо различно, но ненатрапчиво. Друг акцент е свежата листна салата с перли от пушена сьомга и Филаделфия, съчетана с краставици, авокадо и кедрови ядки. Тази салата е елегантен избор, в който се преплитат морски нотки, кремообразна текстура и свежи зеленчуци. Именно такива предложения превръщат BESO Bar & Dinner в място за вкусни летни ястия с изискан характер. 

Нови предястия и разядки

Но кои са новите стартери и разядки, които BESO предлага? 

Вкусни ястия с изразен характер и стил

Менюто с предястия включва няколко нови акцента, които говорят на езика на модерната гурме кухня. Чушките падрон със сол малдон сол са изненадващо простo и в същото време наситено ястие, което събужда апетита и носи леко пикантна нотка. Тартарът от жълтопера риба тон с кедрови ядки, каперси и соева майонеза пък впечатлява с текстура и хармония между соленост и свежест. Татакито от риба тон със салата от микрорастения и тогараши пренася вкуса в Азия, без да се отдалечава от стила на BESO Bar & Dinner – прецизен и модерен. За почитателите на нетрадиционното, агнешките езичета с ойстър сос, пресен лук и опушена горчица предлагат автентично преживяване с плътен вкус. А витело тонато със свежи листни салати съчетава класика с лекота, което го прави идеално за по-изискани вечери. Тези ястия са чудесен избор за споделяне или за начало на вкусна вечеря с характер. 

Нови предложения в паста и ризото

Пастата е винаги предпочитана, но кои са новите вкусни ястия за вечеря с паста от BESO? 

Вкусни ястия за вечеря с модерен подход

Секцията с паста и ризото също получава своето обновление с две нови ястия. Талиателите с телешко бон филе и сос трюфел предлагат топъл, плътен вкус, подчертан от земната нотка на трюфела, който придава изисканост и завършеност. Те са идеалният избор за онези, които търсят вкусни ястия за вечеря, които да бъдат едновременно познати и вълнуващи. Спагетите Алиа олио с риба тон и домат конкасе предлагат по-лек и летен вариант, със свежестта на домата и деликатния вкус на рибата. Това ястие балансира лекотата на зехтина с морския акцент на рибата тон, което го прави подходящо както за обяд, така и за вечеря в градината. 

Новите специални ястия на BESO Bar & Dinner

Ние, от BESO Bar & Dinner умеем да изненадваме гостите си с нови специалитети. 

Вкусни летни ястия за специални поводи

В категорията на основните специалитети откриваме две нови предложения, които са създадени за ценители. Филето от лаврак с лимоново ризото, рагу от чери домати, аспержи и рукола е истинска симфония от аромати и текстури – леко, но засищащо, с фин баланс между кремообразното ризото и деликатната риба. Това ястие е създадено за лятна вечеря в откритата градина на BESO Bar & Dinner. Пилето пармиджано с меландзане сос, кедрови ядки и олио от босилек е модерна интерпретация на италианска класика. Съчетава сочност, свежест и плътен вкус, който оставя усещане за домашен уют, но с ресторантски завършек. Тези предложения са пример за вкусни ястия, които превръщат вечерята в изживяване. 

Нов десерт за финал

Разбира се, невъзможно е да завършим без нов десерт.  

Вкусни ястия с нежен завършек

За десерт, новото предложение в менюто е кейк от моркови с шоколадов мус и портокал. Това не е обикновен морковен сладкиш – богатата текстура, комбинирана с нежността на шоколада и цитрусовия аромат на портокала, създава усещане за уют и завършеност. Този десерт е идеалното финално докосване към една вечеря, посветена на вкуса и удоволствието. Лек, но запомнящ се, той със сигурност ще се нареди сред любимите ви десерти от менюто на BESO Bar & Dinner.

Още от блога